Toamna asta puteți să vă bucurați de un city break în orașul ce se întinde pe două continente

Istanbul, vechea capitală a Turciei, este un oraș unic, care de-a lungul istoriei a fost cunoscut sub numele de Bizanț și Constantinopol. Chiar dacă vorbim despre o capitală cu o istorie complexă în spate, trebuie să știți că acest oraș continuă să primească în fiecare sezon o mare de turiști, dornici să descopere din ce în ce mai mult frumusețea orașului de pe Bosfor. Mixul cultural prezent în acest oraș la răscrucea dintre Est și Vest fascinează și astăzi un număr mare de vizitatori. Dacă vreți să vizitați țara, iar un city break în Istanbul este o dorință pe care o aveți de mai mulți ani, nu ar trebui să ratați șansa în acest sezon.

De ce este un oraș atât de celebru în lume?

Istanbulul este o un oraș cosmopolit fascinant, care se remarcă tocmai prin unicitatea de a fi situat pe două continente simultan, Europa și Asia, ceea ce îl face un oraș unic în lume. Sunt atât de multe locuri și lucruri de descoperit în acest oraș uluitor de 15 milioane de locuitori. Este unul dintre puținele orașe din lume care a reușit să creeze o armonie între monumentele grecești, romane și otomane, moștenire a numeroaselor sale invazii de-a lungul secolelor. Acesta este ceea ce contribuie la frumusețea orașului actual, acest amestec superb pe care îl vedem în arhitectură, diferitele cartiere, obiceiuri. De asemenea, atmosfera generală întâlnită aici este de-a dreptul remarcantă și nu o veți putea uita prea curând.

Un oraș plin de viață, indiferent de sezon

Istanbul este un oraș foarte dinamic, care are activitate tot timpul, zi și noapte, așa că, poate fi obositor și pentru oamenii care nu sunt obișnuiți cu atâta energie, zgomot și aglomerație. V-ar lua săptămâni, dacă nu chiar luni, să puteți explora acest oraș atât de mare și de impunător, așa că, asigurați-vă că aveți timp pentru a descoperi toate minunățiile locului.

Hagia Sofia, o moschee de neratat

Acesta este unul dintre marile simboluri ale Istanbulului. Construită în prima jumătate a secolului al VI-lea la cererea împăratului Justinian, aceasta a fost inițial o biserică înainte de a deveni moschee, la aproape un mileniu mai târziu, când orașul a fost cucerit de Imperiul Otoman. Până de curând, Hagia Sofia a găzduit un muzeu care a retras istoria foarte bogată a locului, dar din 2020, a redevenit moschee.

Bebek și Ortakoy

Cartierul Ortaköy se află la poalele strâmtorii Bosfor, pe partea europeană a Istanbulului. Este cunoscut în special pentru faptul că este un loc multicultural în care musulmanii, creștinii și evreii s-au unit sub Imperiul Otoman. Veți adora să faceți poze aici și să le păstrați drept amintire ani de zile, rememorând clipele petrecute într-un city break în Istanbul.