Cum să fiu un stomatolog bun pentru copii

De obicei, pacienților nu le face plăcere să meargă la medicul stomatolog. Sunt mulți adulți care au o fobie legată de un astfel de cabinet. Problema mai mare însă apare la copii, deoarece lor le este și mai dificil de explicat ce anume se întâmplă. Nu va fi ușor să convingi un copil să accepte să folosești un clește de extracție pentru dinți temporari sau alte instrumente. Ca medic trebuie să te gândești la cum îi poți face pe cei mici să calce cu mai puțină teamă pragul cabinetului. Pentru asta, venim în ajutorul tău cu o serie de sfaturi:

      Amenajează locația în așa fel încât să fie atractivă pentru cei mici

Dacă ești un stomatolog specializat și pe problemele dentare ale copiilor, este foarte important să amenajezi cabinetul într-un mod potrivit pentru cei mici. Folosește culori vesele, mobilier destinat copiilor în sala de așteptare, decorațiuni atractive pentru ei etc. Este important ca cel mic să nu se simtă într-un spațiu foarte formal.

      Explică-le pe înțelesul lor fiecare procedură

Trebuie să discuți foarte clar, sincer și pe înteles ce urmează să se întâmple. Alege-ți cu grijă cuvintele, răspunde cu sinceritate la întrebări și menționează inclusiv faptul că va resimți o ușoară jenă sau durere. Astfel, copilul va prinde încredere în tine și va fi totul mult mai simplu.

      Folosește produse și instrumente adecvate celor mici

Fiind vorba de copii, trebuie și instrumentele să fie adaptate pentru ei, astfel încât totul să fie cât mai confortabil. Totodată, ai în vedere importanța produselor care ar putea duce la reducerea durerii sau la eliminarea ei în cazul diverselor proceduri.

      Lasă-i să inspecteze aparatura

Nu contează dacă vin pentru prima dată la dentist sau sunt clienți vechi, copiii vor fi mereu atrași de tot ce observă în jurul lor. Lasă-i să inspecteze ceea ce văd, să atingă obiectele care nu prezintă un pericol și să se acomodeze cu prezența lor. Astfel le vor accepta mult mai ușor.

      Gândește-te la o recompensă pe care să le-o acorzi la final

Copiii vor fi mândri și mai puțin reticenți la următoarea vizită în cabinet dacă sunt recompensați la final. De obicei, medicii le acordă diplome, stickere sau produse necesare unei bune igiene dentare.

      Tratează totul cu calm și multă răbdare

Stomatologia pediatrică este fără doar și poate o provocare, iar pentru a face totul într-un mod cât mai profesional, ai nevoie de mult calm și răbdare. Copiii pot fi foarte temători și este foarte probabil să îți ia mult timp să îi convingi să accepte anumite proceduri, motiv pentru care este necesar ca atunci când faci programările să le aloci un timp mai mare decât adulților, pentru a nu grăbi lucrurile.