Afla informatii valoroase despre celulele stem

Celulele stem sunt celule care se pot inmulti prin diviziune celulara dupa o perioada foarte lunga de conservare si pot fi transformate si cultivate astfel incat sa formeze tesuturi, procedeu ce se efectueaza in conditii controlate.

Banca Stem Sure este prezenta in Romania incepand cu anul 2009 datorita colaborarii cu partenerul din Marea Britanie, Biovault. Obiectivul principal al Stem Sure este de a promova ingrijirea de inalta calitate a pacientului si performanta in procedurile de laborator in domeniul recoltarii, procesarii, stocarii si transplantarii celulelor stem hematopoietice, prin dezvoltarea unor standarde globale si a unui sistem de acreditare recunoscut la nivel international.
Pentru ca ne dorim ca fiecare parinte sa inteleaga cat valoareaza cu adevarat celule stem, va prezentam cinci motive pe care le puteti lua in calcul:

1. Recoltarea se poate face indiferent de varsta mamei
Cordonul ombilical este un țesut foarte tanar, ce se formeaza in saptamana a saptea de sarciaă. Acesta reprezinta o excelenta sursa de celule stem, in principal mezenchimale. Aceste celule sunt folosite in cadrul numeroaselor studii si triale clinice pentru transplant.
Conform studiior medicale s-a certficat ca varsta mamei nu conteaza si nu influenteaza in vreun fel tesutul de cordon ombilical din care se face recoltarea la nastere.

2. Calitate & Cantitate
Cele mai multe studii clinice realizate cu celule stem necesita un numar considerabil de celule.S-a demonstrat ca acesta este o sursa excelenta de celule stem datorita abundentei lor şi capacitatii de diviziune celulara.

3. Rata crescuta de compatibilitate 
Celulele prelevate din cordonul ombilicla sunt foarte tinere, ceea ce inseamna ca acestea nu au apucat sa dezvolte anumite trasaturi care sa fie ulterior recunoscute şi atacate de catre sistemul de imunitate al pacientului. Ca urmare,  probabilitatea ca aceste celule sa fie respinse de catre pacient este minima cand vorbim despre transplatul autolog, adica transplantarea propriilor celule.

4. Sunt valoroase pentru viitorul medical al bebelusului
Celulele stem obținute din cordonul ombilical sau țesutul placentar sunt extrem de valoroase pentru copilul deoarece pot vindeca si repara celule afectate din corpul bebelusului.Potențialul lor este absolut remarcabil.Având în vedere diversitatea celulelor stem obținute din cordonul ombilical sau țesutul placentar, recoltarea, procesarea și stocarea acestor celule este una dintre cele mai inteligente decizii pe care o puteti lua.

5. Nu exista motive sa nu recoltati celule stem din cordonul ombilical la nastere
In momentul de fata, recoltarea de celule stem la naștere este o procedura accesibila oricarei viitoare mamici.Indiferent ca o faceti pentru a va asigura viitorul medical al familiei, fie pentru a trata o afecțiune a unui frate sau sora, fie pentru linistea dumneavoastra, nu exista motive care sa nu justifice recoltarea.

Daca iti doresti sa ai parte de cele mai bune conditii oferite pe piata din Romania cu privire la celule stem, suna la Stem Sure  si iti vom oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru a putea avea acces la o sanatate cat mai lipsita de griji.