Oferte de vacanță în Egipt pentru toate buzunarele

Pentru cei care își doresc să viziteze o țară în care istoria și modernul au făcut front comun, atunci Egiptul este o soluție mai mult decât potrivită. Încărcat cu istoria unei civilizații de mult apuse, însă care și astăzi reușește să fascineze prin complexitate, aceasta a devenit o destinație de vacanță apreciată de tot mai mulți turiști. Astfel, tot mai mulți dintre cei care doresc să părăsească țara pentru câteva zile, departe de agitația de aici, caută oferte în Egipt, care să le permită să afle cât mai multe din secretele ascunse ale Egiptului.

Siwa Oasis

Deși este unul dintre cele mai îndepărtate locuri din Egipt, iar drumul până acolo ar putea să îți dea bătăi de cap, priveliștea de la Siwa este una care merită tot efortul. Acesta este practic un oraș situat în mijlocul unei depresiuni. Tocmai faptul că este izolat de orice alt oraș sau obiectiv turistic este ceea ce îl face și mai fascinant și mai apreciat de către turiști. Orașul face parte din vechea regiune Libia, iar pentru cei care sunt pasionați de istorie, acesta este o inspirație.

Saqqara

Se presupune că această piramidă a fost construită în jurul secolului 27 î.Hr. de către Farao Djoser. Saqquara este înconjurat de un complex uriaș de diferite piramide și morminte mici, fascinante pentru toți cei pasionați e istoria și civilizația egipteană.

Scufundări în Marea Roșie

Pentru cei care sunt interesați și de o doză de aventură nu doar de secretele ascunse ale Egiptului, există și posibilitatea ca turiștii să practice snorkeling în Maria Roșie. Această experiență le va oferi o imagine mai bună asupra vieții marine specifice Egiptului. Totodată pentru cei mai puțin curajoși există și posibilitatea de a te plimba pur și simplu cu barca și de a admira împrejurimile.

Templul Hatchepsut

Cunoscut ca fiind cel mai impresionant templu mortuar din Egipt, acesta este locul care reușește să uimească turiștii care îi trec pragul. Acesta îi este dedicat femeii Pharao Hatchepsut și este situat la o distanță mică de Valea Regilor. Conform unei legende, între cele două obiective turistice există un tunel de legătură, care nu a fost descoperit, dar care amplifică din misterul celor două.

Cairo

Cairo este cel mai cunoscut oraș din Egipt, iar dacă ajungi aici nu trebuie să ratezi o vizită în capitală. Orașul este fascinant prin arhitectură și construcție și prin felul în care îmbină frumosul cu tradiționalul și modernul. Este esențial ca toți cei care ajung aici să viziteze vechea cetate cu Moscheea Muhammad Ali, care mai este Moscheea din Alabastru datorită plăcilor exterioare de alabastru. Un vis devenit realitate, pe care nu vei putea cred că îl ai în fața ochilor.