Ce avantaje are încălzirea în pardoseală în zilele noastre?

Încălzirea în pardoseală este în creștere, deoarece clienții își dau seama de avantajele pe care le are prin pardoseală față de sistemele convenționale cu radiatoare. Încălzirea în pardoseală este un mijloc de încălzire a unei întregi proprietăți prin instalarea unei conducte de încălzire prin pardoseală în podeaua casei, aceasta transportând apă caldă pentru a radia căldură în camere.

Deci, prin ce diferă încălzirea prin pardoseală de calorifere? Radiatoarele se bazează pe curenții de convecție, iar încălzirea în pardoseală radiază căldură. Curenții de convecție servesc la încălzirea aerului din încăpere, unde căldura radiantă a încălzirii prin pardoseală are ca scop încălzirea camerei, permițându-vă să simțiți mai mult căldura.


Confort sporit

Rezultatul este că puteți experimenta un nivel de căldură mai uniform și mai confortabil, mai ales că puteți controla cu ușurință căldura cu un termostat. Cu caloriferele poți experimenta uneori un nivel inconfortabil de căldură, aerul devenind uscat, motiv pentru care, încălzirea prin pardoseală ajută de fapt la conservarea umidității din aer, păstrând o atmosferă mai confortabilă.

În ceea ce privește termostatele utilizate împreună cu încălzirea prin pardoseală, acestea diferă de controalele mai convenționale ale temperaturii, unde există, în general, un singur termostat central. Cu încălzirea prin pardoseală puteți seta în mod cât mai convenabil temperaturile camerei, ceea ce înseamnă că nu trebuie să încălziți inutil anumite încăperi și puteți îndeplini cerințele de încălzire ale fiecărei camere. De asemenea, puteți controla acest lucru chiar de pe un smartphone. Rezultatul nu este doar un nivel îmbunătățit de confort, ci poate produce și o economie semnificativă în comparație cu sistemele clasice.

Încălzirea în pardoseală cu pompe de căldură

Pompele de căldură sunt un produs de energie regenerabilă, care aprovizionează energie din aer sau sol și urmăresc să pompeze eficient această căldură în sistemul de sub podea. Aceste pompe pot furniza apă încălzită menajeră de până la 60˚C, oferind în același timp o temperatură mai scăzută și mai eficientă în țevile de sub pardoseală. Încălzirea în pardoseală funcționează cu pompa de căldură pentru a asigura un nivel controlat de căldură în întregul sistem, reglând eficient în funcție de cerințele de încălzire ale utilizatorului.

Încălzirea în pardoseală necesită întreținere limitată odată instalată. Prin efectuarea testelor de presiune pentru a elimina posibilitatea apariției scurgerilor, puteți fi siguri că acele conducte de sub podea nu vor trebui să fie scoase afară pentru reparații.

Comoditatea încălzirii prin pardoseală constă în capacitatea sa de a vă satisface nevoile de a încălzi casa într-un mod eficient și rentabil; oferind, de asemenea, un mediu mai confortabil pentru toată lumea. Încălzirea în pardoseală poate duce la îmbunătățiri ale costurilor, sănătății, întreținerii și flexibilității. Oamenii caută din ce în ce mai mult confort în viața lor,iar încălzirea prin pardoseală se potrivește cu aceste nevoi.