Veneția, orașul romanticilor și al iubitorilor de călătorii cu Fabrica de Vacanțe

Veneția este renumită în întreaga lume pentru frumusețea sa și atmosfera romantică. Și putem înțelege cu ușurință de ce atunci când îi descoperim palatele somptuoase, imensele turnuri clopotnițe și, bineînțeles, canalele sale de neratat presărate cu gondole, o tradiție care datează de câteva secole.  Veneția este o destinație populară pentru cuplurile care vin aici să se bucure de o plimbare pe Grand Canal și să se sărute sub poduri. Astfel, merită oricând să alegi un city break în Veneția și să te bucuri de visul italian. Astfel, dacă vă propuneți să ajungeți aici în curând, trebuie să știți că sunt câteva obiective ce merită a fi vizitate cu ocazia unui city break în Veneția.


  1. Piața San Marco (Piazza San Marco) nu este cu siguranță singura piață din Veneția, dar este printre cele mai magnifice din lume. Bazilica Sf. Marcu, Campanile și Palatul Dogilor sunt toate în apropiere. Piața este mărginită și de cafenele și restaurante cu terasă, de unde vă puteți bucura de priveliștea fascinantă cu un cappuccino sau un pahar de vin. Dacă tot îți dorești experiența, optează pentru Caffe Florian, care este una dintre cele mai vechi cafenele din lume.
  2. Campanila Bazilicii San Marco domină piața cu același nume. Culminând la o înălțime de 90 de metri, vă permite să admirați peisajul superb al Veneției și laguna. Cu toate acestea, este indicat să ajungeți acolo devreme dimineața pentru a evita aglomerația. Rețineți că un lift vă poate duce în vârf pentru aproximativ 8 EUR și, din acest punct de vedere, știm deja că merită să optezi pentru un city break în Veneția.
  3. Palatul Dogilor găzduiește un labirint de camere bogat împodobite, cu panouri aurite și lucrări de artă renascentiste. Poți ajunge la acest palat gotic venețian din Piața San Marco, prin intrarea ornamentată de pe marginea lagunei. Vei descoperi apoi apartamentul magistratului cu harta sa gigantică a lumii realizată de Titian, precum și minunata cameră a Senatului, care găzduiește una dintre cele mai mari picturi în ulei din lume, Il Paradiso a lui Tintoretto.
  4. Mulți consideră că plimbările cu gondola sunt o capcană pentru turiști, dar toată lumea trebuie să aibă o fotografie sau un selfie aici și canalul în fundal.  Un lucru este sigur, aceste curse sunt scumpe și trebuie să aveți câțiva euro la dumneavoastră.
  5. Podul Rialto (Ponte di Rialto) este unul dintre locurile emblematice ale Veneției. Se întinde pe Grand Canal și oferă o priveliște superbă. Podul Rialto este un loc popular, care poate deveni aglomerat, așa că, e bine să vă rezervați din timp.

 

Programează-ți azi un city break în Veneția, poate chiar cu ocazia sărbătorilor de iarnă și trăiește cea mai frumoasă experiență de călătorie alături de Fabrica de Vacanțe!